Kurs i Mindfulness/Stressmestring

 Kurs i Oslo

 

Alle vi mennesker har tidspunkter i livet hvor vi opplever vanskeligheter, stress og belastninger. For at kroppen skal være i balanse må også tankene våre og hvordan vi har det og hvordan vi forholder oss til alt som skjer rundt oss i hverdagen være balansert. Gjennom dette kurset i Mindfulness/Stressmestring vil du lære effektive fysiske og mentale verktøy som vil hjelpe deg til å få en bedre hverdag. Målet er at du etter kurset har laget deg din egen verktøykasse som vil hjelpe deg til å få det bedre og gjøre det bedre, hver dag.

I løpet av de siste 25 årene har mindfulness meditasjon i økende grad blitt anvendt som tilbud for personer med affektive og stressrelaterte lidelser. Omfattende forskning på området viser at metoden i mange tilfeller gir en vedvarende symptomreduksjon og har dyptgående og positiv effekt på deltagernes holdninger, adferd og selvbilde. 

 

 

Det er ikke alltid man legger merke til hvor mye det å forbli i en stresset tilstand over tid påvirker en. Konstant bekymring, hukommelsesproblemer, konsentrasjonsvansker, svekket beslutningskraft, fokus på det negative, humørsvigninger, trang til å gråte, irritabel og kort lunte, oppstemthet og manglende evne til å slappe av, følelse av overveldelse, følelse av ensomhet og isolasjon, angst og depresjon kan være symptomer på at systemet ditt er ute av balanse. 

Mange forsøker å hjelpe seg selv til å føle seg bedre ved for eksempel spise mer eller mindre enn vanlig, sove mer eller mindre enn vanlig, trene mye eller ikke trene i det hele tatt eller jobbe mye eller ikke i det hele tatt. Andre forsøker å roe ned systemet sitt ved hjelp av alkohol eller smertestillende. Smerter og verk i kroppen, kvalme, svimmelhet, brystsmerter, hjertebank og hodepine kan være kroppens språk på at ditt system trenger å reguleres tilbake dit det en gang var.

 

Hvem er kurset for?

Kurset i Minfulness/Stressmestring har vist seg å hjelpe mennesker med mange forskjellige fysiske og psykiske utfordringer. Gjennom økt nærvær og villighet til å akseptere livet slik som det er, vil måten vi forholder oss til og håndterer vanskeligheter kunne endres, slik at den samlede belastningen reduseres. Ofte går vi glipp av øyeblikkene i livet og vi er ikke oppmerksomme på hvordan automatiske og vanebaserte reaksjoner fører til ytterligere vanskeligheter i tillegg til det opprinnelige problemet og opprettholder den psykologiske belastningen.

Dette kurset er for alle som har behov for å lære seg verktøy slik at de selv kan regulere kroppen, og dermed få følelsen av en mindre stressende hverdag og få opplevelsen av et bedre liv både fysisk og psykisk. 

 

Kursets form

Kurset er opplevelsesorientert. Du vil lære mindfulness meditasjon, enkle yogaøvelser og refleksjonsøvelser som vil øke din oppmerksomhet i hverdagen. Du behøver ikke kunne meditere eller ha kjennskap til mindfulness fra før.

 

Kurset holdes av psykolog Karen Kollien Nygaard

 

Neste kurs i Mindfulness/Stressmestring

8-ukers kurs

Neste kurs starter 22. august og vil gå åtte tirsdager 18.30-20.30.

Kurset holdes i våre lyse og imøtekommende lokaler på Bislett i Oslo.

Pris: 5500,-

Ta kontakt med Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. dersom du har spørsmål.

Påmelding: Via nettbutikken vår

 

Instruktør

Karen

 

 

  

Du er her: Home timeplan Kurs i Mindfulness og Stressmestring

Nyhetsbrev

Gå ikke glipp av nyhetsbrevet vårt!

Sagt om Zanti

Kontakt oss

Zanti Pilestredet 75 c, oppgang 13

0354 Oslo

  • 93 02 69 36