En halv melon, litt frukt og noen pinner

En halv melon, litt frukt og noen pinner

Så var det atter tid for bursdag. Husets yngste skulle feires med brask og bram og stor festivitas. I følge prinsessen selv er godteposer en selvfølge i bursdager, men da tilbudet om fruktspyd ble lansert, var plutselig ikke godteposer like viktig likevel. Nå endte vi opp for så vidt opp med begge deler, men det er en annen historie…

 

Det begynte med ideen om fruktspyd. Som ganske enkelt består av spyd med frukt. Disse kan selvfølgelig legges pent på et fat og serveres, men hvorfor ikke lage pinnsvin? Fruktspydpinnsvin faktisk!

Uhyre enkelt, veldig delikat og innmari godt. Både for kropp og sjel.

Man trenger bare en honningmelon (eller hva som helst annet som kan fungere som kropp), pinner (grillpinner) og frukt man liker. For oss ble det mango (favoritten), jordbær, banan, vannmelon og ananas. Vi skulle ha på druer også, men det gikk i glemmeboken ett eller annet sted mellom mangoen og ananasen. Kutt opp alle fruktene i passe biter og skyv dem inn på pinnene. Skjær av litt av melonen i bunn og legg den klar på ett fat og stapp fruktspydene ned i melonen. Til slutt gjøres dyret perfekt med to stk druer som øyne. Disse også festet med pinner. Ferdig!

Det skal godt gjøres at disse pinnsvinfruktspydene ikke går ned på høykant! Perfekte både i bursdager eller som ekstra kos når som helst en vanlig hverdag. Det er tross alt de vanlige hverdagene det er flest av. Nyt dem.