Oslo Yogafestival

workshop-oyf

Oslo Yogafestival 26. – 28. januar 2018

Temaet for årets yogafestival er «Yogas helbredende effekt».

På festivalen i fjor var det aller størst pågang på de rolige og terapeutiske klassene. Det ble tydelig at interessen er størst for klassene som tar opp yogas helende virkning. Yoga har nå funnet sinn plass i helsevesenet og anbefales av sykepleiere, psykologer, leger, fysioterapeuter og jordmødre. Yoga brukes i psykiatrien og av hvermann for å få stressreduksjon og bedre helse.

Hvilke workshops og foredrag holdes av Karen?

Karen bidrar også i år under yogafestivalen med tre forskjellige festivalworkshops og foredrag:

Fredag 26.januar 2018

09.00-12.00

Festilvalworkshop

Yogaterapi

Her viser jeg deg hvordan du ved hjelp av yogaterapi kan finne psykisk og fysisk balanse i tillegg til indre ro for å få det beste ut av deg selv, både på jobb og hjemme. Det blir både teori og praksis, og det vil være rom for både tårer og latter.

Workshopen passer for helsepersonell som ønsker å lære om yoga som terapeutisk verktøy, yogalærere som ønsker å lære mer om yogaterapi og om hvordan de kan gjøre klassene sine traumesensitive og for deg som ønsker å utdype yogapraksisen din eller bare er nysgjerrig på hvordan du kan bruke yoga som terapiform.

Lørdag 27. januar 2018

09.30-11.30

Foredrag

Yogaens terapeutiske verktøy

Teknikker for yoga og mindfulness kan med stor effekt brukes i psykoterapi. I dette foredraget forteller jeg om hvordan jeg bruker yogaens terapeutiske verktøy med klienter i min praksis som psykolog. Jeg forklarer hvordan og hvorfor arbeidet med pust, stilling og kroppsbevissthet kan hjelpe klienter når samtaleterapi ikke er tilstrekkelig.

Lørdag 27. januar 2018

12.00-14.00

Festivalworkshop

Neurogenic Yoga

I denne klassen kombineres yogastillinger og TRE (Trauma and Tension Releasing Exercises). TRE er et sett med fysiske øvelser utviklet for å utløse nevrogen risting, som er kroppens medfødte avspenningsmetode. Ristingen frigjør spenninger som skyldes fysisk eller psykisk stress og traumer. Det moderne livet har dessverre koblet oss fra dette fantastiske verktøyet i tidlig alder, men ved å kombinere yoga og TRE kan vi gjenopprette kontakten.

Klassen passer for alle!

Påmelding

Påmelding skjer ved via nettsiden til Oslo Yogafestival.